Застраховка при пътуване

Вие веротно имате добра застраховка за колата си, както вероятно и за дома си. Трябва обаче да помислите и за застраховка, която ще Ви подсигури, когато тръгвате на път. Застраховката за пътуване, или туристическата застраховка, Ви обезпечава, когато решите да пътувате в чужбина. По време на път могат да възникнат много непредвидими ситуции. Те не могат да бъдат покрити от останалите Ви застаховки. Това е причината, поради която всеки застрахователн агент ще ви каже, че е добре да се застраховате, когато тръгнете на път. Туристическата застраховка покрива широк спектър от застрахователни събития, които могат да бъдат:

* Злополуки

* Заболявания

* Стоматологична помощ

* Анулиране на пътуването

* Загубен багаж

* Щети, нанесени на кола под наем

* Евакуации

travel

Туристическата застраховка Ви помага да планирате неочаквани събития, така да се каже. Пътуванията, разбира се, започват с очакване за приятно прекарване. Точно това е причината да се застраховате срещу всякакви евентуалности.

Преди да излезете на пазара за тази застраховка, трябва да направите малък одит. Съберете всички полици, които притежавате. Ще се наложи да проверите срещу какви рискове ви осигуряват те. Това е наистина много важно, за да не плащате излишни пари за туристичекста си застраховка.

Например, някои застраховки за притежателите на домове имат клаузи, които осигуряват Вашата лична собственост. Но наред с това те застраховат и Вашата отговорност към трети лица. Например, ако увредите недвижиото имущество на някого, докато сте на почивка, застраховката Ви покрива тази щета. Няма смисъл да плащате два пъти за нея. Все пак е добре да се свържете със своя застрахователен агент или брокер, за да проверите дали тази клауза действа на територията на други страни.

Определете нуждите си, за да знаете каква точно застраховка да търсите. Много компании предлагат различни нива на покритие. Не правете ненужни разходи, като си купувате прекалено голямо покритие.

Специалисти в облатта на застраховките биха Ви посъветвали да намерите идеалната застраховка за пътуване онлайн. Цените наистина са доста по-ниски. За да си набавите застраховка на най-ниска цена, то най-добре е да се запознаете с материята. Научете колкото можете повече за този вид застраховки. По този начин Вие ще знаете как да използвате застраховката най-добре в свой интерес.

В случай, че имате някакви специални здравни нужди, погрижете се те да присъстват във Вашата застраховка. Застрахователните компании често предлагат добавки към основната полица на застраховката. Те обаче често се оказват ненужно харчене на пари.

В случай, че вече сте очертали параметрите на онова, от което се нуждаете, то идва време за сделката. Пазаруването в интернет е доста добра идея. Има редица сайтове, които ще Ви дадат възможност да сравнявате много застраховки наведнъж. Така можете да изберете оптималния вариант за себе си. Също така можете да видите дали компанията не предлага някакви специални оферти и дали те биха Ви били полезни.

Свържете се с компаниите и задайте въпросите, които Ви интересуват. В случай, че пътувате често, можете да помислите за туристическа застраховка, която е валидна за една година. Тази сделка може да Ви спести много пари, а вероятно и главоболия.

Добави коментар

Твоят емайл няма да публикува