Спестете от автокаско

Има начини да спестите пари от своята полица за автокаско. Както вече стана ясно, застрахователните компании определят цената на застраховката, като се позовават на различни фактори. Разбирането на тези фактори ще Ви помогне да изберете най-добрата полица за себе си на най-добрата цена.

В случай, че не сте имали произшествия през последната година, Вие можете да намалите цената на своята полица автокаско. Процентът на намаление, който ще получите, ще зависи от конкретната застрахователна компания. Обикновено този бонус може да започне от 20% намаление и да достигне до максимум 50% през годините. Вашето досие на шофьор е много важен компонент в изчисляването на цената на застраховката автокаско.Възрастта Ви също има значение при изчисляване на застрахователната премия за автокаско. Според данните, с които разполагат застрахователните компании, те предполагат, че младите (под 25 г.) и възрастните (над 65 г.) шофьори са в по-голям риск на пътя. Друг фактор, който застрахователите вземат предвид, е местоположението, на което се използва автомобилът. Приема се, че натоварените градски части имат концентрация на автомобилни инциденти. Все пак, това са фактори, върху които или не можете да въздействате, или е доста трудно да го направите. Затова се концентрирайте върху останалите.В случай, че сте започнали да правите проучване на застрахователния пазар, Вие вероятно имате нужда и от друга застраховка. Застрахователните компании предлагат два вида застраховки в пакет. Например, можете да сключите застраховка автокаско заедно с гражданска отговорност. Това ще ви донесе отстъпка.В днешния свят в едно семейство често има повече от един автомобил. Можете да помислите да застраховате двата си автомобила наведнъж. Застрахователната Ви компания ще направи отстъпка за повече от една полица за автокаско.

За да получите по-ниска цена за застраховката си каско, можете да се наложи да помислите за нова кола.

Новите автомобили са съобразени със съвременните условия на пътя. Това ги прави по-сигурни, заради което застрахователите приемат, че е по-малко вероятно те да попаднат в произшествие. Освен това можете да помислите за кола с по-малка кубатура/мощност. Това също е важен фактор при сключване на застраховка каско. Не толкова мощните коли имат по-ниски цени за застраховката.

В последните години все по-популярни стават хибридните автомобили. Купуването на такъв автомобил може да ви донесе отстъпка по Вашата полица за автокаско. Намалението може да е значителен процент от застрахователната премия. Проверете дали Вашият застраховател предлага подобна отстъпка.

Ниската цена на Вашата полица автокаско ще намерите, след като направите обстойно проучване на пазара. Вие можете да сравните цените на застраховките автокаско в интернет. Има сайтове, които предлагат възможност за такова сравнение. Така Вие ще бъдете в състояние да намерите най-подходящата оферта за себе си. Някои изследователи на застрахователния пазар твърдят, че е по-изгодно да закупите полицата си онлайн. Разбира се, това не изключва срещата с Вашия застрахователен агент или брокер.

Застрахователните компании оценяват лоялните клиенти. Често, след като сте избирали една и съща застрахователна компания в продължение на години и за различни полици, можете да получите намаление. Компанията ще е склонна да коригира цената на застраховката автокаско, тъй като Ви познава като клиент. Те знаят какво е Вашето досие на шофьор и че им давате коректна информация.

Добави коментар

Твоят емайл няма да публикува