Калкулатор за Гражданска Отговорност

Застраховката Гражданска отговорност е една от задължителните застраховки, които се сключват в нашата страна. еЗастраховане предоставя на посетителите си възможността да изчислят предварително цената на своята полица чрез калкулатор за Гражданска отговорност. Цените на застраховката могат да имат вариации според различни фактори.

Застрахователните договори обикновено се сключват между държателя на полицата и застрахователната компания. Застраховката Гражданска отговорност обаче има за цел да обезщети трети страни, които биха могли да пострадат на пътя. Полицата покрива материални и нематериални щети.

Често инцидентите на пътя могат да нанесат много големи щети. Това е и причината да се сключват застраховки Гражданска отговорност. Ако се наложи обикновен човек да изплати толкова голяма сума, това може да го доведе до фалит. Оттук и задължителният характер на застраховката.

Застраховката Гражданска отговорност е задължителна и според директивите на Европейския съюз. Освен това, тя съществува под някаква форма във всяка държава в света. Според изискванията на споразумението, 90% от собствениците на автомобили в страната трябва да са сключили тази застраховка.

Става ясно, че тази застраховка е важна не само на територията на нашата страна, а и на международно ниво. Това е и причината с една полица за застраховка Гражданска отговорност да можете спокойно да управлявате автомобила си в почти всички страни в Европа. Някои от тези страни са в Европейския съюз, други като Щвейцария, например, са сключили други споразумения, които правят Вашата застраховка Гражданска отговорност валидна.

Това е и причината, поради която съществуват инструменти като калкулатора Гражданска отговорност. Чрез този инструмент можете да проверите грубата цена на Вашата застраховка.

Данните, които трябва да попълните са наистина доста основни. Това попълване е максимално улеснено от падащите менюта, от които всеки може да избере верния вариант за себе си. Отнема не повече от 5 минути от попълването на калкулатора Гражданска отговорност до момента, в който виждате крайната цена.

Калкулаторът Гражданска отговорност може да ви послужи за изчисляване на приблизителната цена на полицата. Това е инструментът, който трябва да използвате в случай, че правите проучване на пазара. Всеки може да се ориентира за сумата, която трябва да си приготви, чрез калкулатора за Гражданска отговорност.

Всеки може да използва калкулатор за Гражданска отговорност, за да се ориентира за въпросите, чиито отговори трябва да знае. Например, държателят на полицата трябва да знае какъв е обемът на двигателя, възрастта на автомобила и т.н. Освен това, след използване на калкулатор Гражданска отговорност всеки може да закупи своята застраховка онлайн.

Как се използва калкулаторa за Гражданска Отговорност

Преди да отделите малко време, за да проверите цената на полицата ви с калкулатор Гражданска отговорност, можете да прегледате всички документи на колата си. Добре е да видите какви параметри има Вашият автомобил.

Освен въпросите за колата, когато попълвате калкулатор Гражданска отговорност, ще трябва да отговорите и няколко въпроса за себе си. Във въпросника ще трябва да попълните името си, възрастта си, пощенски код, имейл и телефон.

В случай, че някой проучва застрахователния пазар, то той трябва да използва калкулатор Гражданска отговорност в независим сайт като еЗастраховане. Отговорите на въпросите трябва да са максимално прецизни. Законът задължава клиентите да подават точна и коректна информация. След като информацията е попълнена в калкулатора Гражданска отговорност, ще се отвори страницата с резултатите. Там бъдещият клиент може да види предложения от няколко застрахователни компании.

Използването на калкулатор Гражданска отговорност е лесен начин да изберете застрахователната компания, чиито услуги бихте искали да ползвате. Всеки клиент има някакви специфични изисквания и чрез калкулаторa Гражданска отговорност всеки може да види дали полиците отговарят на неговите изисквания.

Застрахователите използват данни от статистика, за да определят най-важните фактори, които са водещи за застраховката Гражданска отговорност. Такива фактори са например възрастта на шофьора, както и годините опит зад волана. Един от най-важните индивидуални фактори, на които застрахователните компании обръщат внимание, е шофьорското досие. Това означава, че те проверяват всички актове за нарушения, произшествия и т.н., в които е участвал бъдещият им клиент.

Става ясно, че калкулаторите Гражданска отговорност са изградени точно на този принцип. Те задават въпроси, на които трябва да отговорите, за да стане ясно какво е поведението Ви на пътя. Това е един от основополагащите фактори при изчисляване на цената на застраховката. Няма значение дали изчислението се случва през калкулаторa Гражданска отговорност или на място в офиса на Вашия застрахователен агент или брокер.

В калкулаторa има и полета, където трябва да се попълни информация за автомобила. Полетата засягат най-разностранна информация. Те са свързани с датата на производство, мощността на автомобила, собствеността на автомобила, предназначението на автомобила и т.н.

Как да попълним информацията в калкулатора за Гражданска Отговорност

Ще разгледаме по-подробно калкулатора Гражданска отговорност. Там има няколко секции с полета, които клиентът задължително трябва да попълни.

На първо място са въпросите за автомобила на клиента. Той трябва да отговори, като избере вида на превозното средство от падащото меню. Там са изброени различни възможности, като например лек автомобил, влекач, ремарке, мотоциклет и т.н. Попълването на това поле дава началото на изчисленията на калкулатора Гражданска отговорност. Следват подвъпросите, които целят да уточнят характеристиките на автомобила. Клиентът трябва да уточни дали автомобилът е личен, таксиметров, за отдаване под наем или учебен. Освен това клиентът трябва да посочи и обема на двигателя.

Тези фактори са важни за определянето на цената на застраховката. Традиционно по-мощните коли имат по-висока цена за Гражданска отговорност, защото представляват по-голяма степен на риск на пътя. Затова застрахователите преценяват, че застраховката Гражданска отговорност струва повече.

След като тези полета бъдат попълнени трябва да се обърне внимание и на времето. Клиентът, който използва калкулатора Гражданска отговорност, трябва да попълни датата на регистрация на автомобила. Това е важен компонент и трябва да се посочва прецизна информация. Може да се наложи кратка консултация с документите на превозното средство.

Предназначението на автомобила е много важен фактор за образуване на цената на застраховка Гражданска отговорност. От падащото меню, което се намира срещу полето „Предназначение на автомобила”, клиентът трябва да избере валидното за него. Възможностите са лични нужди, търговска дейност, обучение на водачи, и др. Естествено, застрахователите предполагат, че автомобилите, които се използват за лични нужди, представляват по-малък риск в сравнение с всички останали. След това е ред на полето, в което собственика трябва да посочи дали желаете зелена карта или не.

Следва секцията в калкулатора, където се попълва информацията за собственика на застрахования автомобил. На първо място застрахователите се интересуват дали колата е притежание на физическо или юридическо лице. Това са единствените две опции, които излизат в падащото меню.

Калкулаторите Гражданска Отговорност имат и задължителна опция, в която клиентът трябва да посочи своята възраст.

Това е важна подробност за клиентите само ако са на възраст под 25 г. или над 65 г. Застрахователите смятат, че младите и възрастните шофьори се приемат за по-опасни на пътя в сравнение с останалите. Все пак това е фактор, който не може да се промени, затова той не е от толкова фундаментално значение. Други фактори, които се намират в калкулатора Гражданска отговорност, носят много повече тежест за формиране на цената на полицата.

Трябва да имате предвид, че един от най-важните фактори, които застрахователите отчитат при цената на застраховката, е дали превозното средство е участвало във виновно причинени инциденти на пътя през последните три години.

Всичко за използването на калкулатора за Гражданска Отговорност

Попълването на калкулатора Гражданска отговорност е много лесно и отнема не повече от пет минути. Промяната на само един от тези фактори е от голямо значение за крайната цена на застраховката. Ще се движим стъпка по стъпка в попълването на данните в калкулатора Гражданска отговорност.

Следват примерни данни, които целят да ориентират клиентите за употребата на калкулатора Гражданска отговорност. На първо място избираме, че застрахованото превозно средство ще бъде лек автомобил. Автомобилът се използва за лични нужди, а годината на производство е 1997г. Обемът на двигателя на превозното средство е до 1000 куб. см. Шофьорът на автомобила е преценил, че няма да има нужда от зелена карта. Това се отбелязва в калкулатора.

Следващата информация, която трябва да попълним в калкулатора Гражданска отговорност, е, че собственикът на колата е физическо лице и трите имена. Възрастта на бъдещия клиент на компанията е 26 години. Необходимо е да посочите пощенски код, емейл и телефон за връзка.

Вече можем да пристъпим към изчисляването на резултатите. Отнема по-малко от секунда за калкулатора Гражданска отговорност да ни отведе до страницата с резултатите.

Повечето застрахователни компании дават възможност застраховката да се плати на вноски. Това може да се види ясно в резултатите на калкулатора Гражданска отговорност. Посочена е и цената, която клиентът дължи за всеки месец при този вариант.

Всеки клиент трябва да има предвид, че тези цени са груби и могат да бъдат променени с промяната на само един от тези фактори. Освен това цената може да бъде коригирана нагоре или надолу, когато решите да си закупите полицата.

Имайте предвид, че калкулатора Гражданска отговорност има за цел да улесни клиентите. Вие можете да го използвате всеки път, когато имате нужда от проучване на пазара. Често, ако попълните данните си прецизно, можете да разчитате, че тази цена няма да претърпи особени промени при сключване на застрахователния договор.

Добави коментар

Твоят емайл няма да публикува