Какво покритие предлага здравната застраховка?

Здравето е най-голямото богатство в живота на човек и всеки заслужава качествени медицински услуги, когато се наложи. Застрахователните дружества разбират тази необходимост и някои от тях предлагат широк спектър от услуги в областта на здравната застраховка.

Този тип застраховане е важен аспект от модерните медицински услуги, предлагани от застрахователните компании. Той предоставя опции за покритие, които могат да бъдат изключително ценни в случай на здравословни проблеми. В зависимост от избрания пакет, може да обхваща различни медицински грижи. В следващите редове специалистите от I&G Brokers ще ни споделят какво покритие предлагат тези застраховки най-често и за кого са подходящи.

Какво представлява здравната застраховка?

Здравната застраховка е специален пакет от услуги, който предлага финансова защита и покритие при здравословни проблеми. Тя е средство за покриване на нужното лечение, което може да ви излезе изключително скъпо, ако го плащате със свои лични средства. Този вид застраховка е допълнителен начин да си осигурите спокойствие в ежедневието, казват от iandgbrokers.com.

Какво е покритието ѝ?

Покритието, предлагано от застрахователните дружества, може да се различава по размер, затова е препоръчително да се свържете със своя посредник и да се консултирате относно подробностите, които ви интересуват.  


Най-често покритието на този вид застраховане е разнообразно и включва различни аспекти от медицината и медицинската грижа: прегледи, консултации, лечение, операции. От лекарски прегледи до сложни операции, целта му е да осигури всичко необходимо за поддържането на доброто здраве.

  Нека разгледаме какво може да включват здравните пакети:  

1. Извънболнична помощ

  Извънболничната помощ включва: прегледи (първични и вторични) при лекари специалисти, лекарски консултации, различни видове изследвания, манипулации и терапии.  

2. Болнична помощ

  В случай на необходимост от хоспитализация, здравната застраховка може да покрие целия процес – приемане в болницата, прегледи, назначени изследвания и лечение, консултации с лекар, различни видове манипулации, операции с различна степен на сложност, избор на екип, терапии и рехабилитация, консумативи.  

3. Възстановяване на разходи за лекарства и диоптрични очила/лещи

  Има здравни пакети, които могат да покрият изцяло или частично разходи за: лекарствени средства, стъкла и лещи с диоптър и други помощни средства, като условията зависят от застрахователното дружество, напомнят от I&G Brokers.  

4. Възстановяване на разходи за транспорт по медицинска необходимост

  Някои здравни застраховки обхващат и транспорта (медицински или санитарен) при необходимост, който цели осигуряване на безопасност и комфорт на пациента.

За кого е подходяща здравната застраховка?

Здравната застраховка е предназначена за всеки, което е и най-голямото ѝ предимство. Обикновено условията включват да сте български или чуждестранен гражданин, пребиваващ законно в Република България, и лице на възраст до 64 години. Важно е да се отбележи, че най-често покритието важи само разходи за лечение на територията на България.  


Здравната застраховка е не само инвестиция в здравето, но и в бъдещето ви. С разнообразието от опции за покритие, можете да се чувствате спокойни и да сте уверени, че при нужда ще получите качествено лечение. Здравен пакет можете да поръчате и онлайн, което е огромно предимство и ще ви спести време. За да получите повече информация относно този тип застраховане, е добре да се свържете със застрахователния си посредник, който ще отговори на въпросите ви и ще ви предостави подробности и специфики.

Добави коментар

Твоят емайл няма да публикува