Иновации в застраховането: Как технологиите променят индустрията?

Дигитализацията и усъвършенстването на технологиите водят до редица ключови иновации във всяка индустрия, включително и в застраховането. Изкуственият интелект навлезе сериозно във всяка сфера на електронна търговия и това подобрява не само работата на застрахователите, но и потребителското преживяване и удобството на клиентите. Научете повече за иновациите в индустрията на застраховане, които се водят от технологиите и тяхното усъвършенстване.

Автоматизация на процесите

Навлизането на изкуствения интелект улеснява максимално анализа на всички данни, времето за сключване на застраховки и управление на платформите. Големите обеми информация се систематизират чрез машинно обучение, което значително улеснява всички задачи и процеси. Това води до удовлетворяване на работещите и клиентите, както и минимизиране възможностите за грешки и пропуски. Чрез тези технологии в индустрията данните се откриват по-бързо, полиците се попълват по-лесно, а кандидатстването за застрахователен продукт е по-лесно от всякога – достатъчно е да попълните основни данни в онлайн калкулатора и да изберете подходящото предложение.

Облачни пространства в индустрията

Интеграцията на технологиите в облак е все по-често срещана при застраховането. Използването на облачно пространство носи много предимства за застрахователите – блокчейн за сигурност, възможност за адаптивност и гъвкавост, както и подобрена производителност.

Подобряване на потребителското изживяване

Дигитализацията и автоматизацията на процесите посредством иновациите в технологиите води до подобрено потребителско изживяване. Някои от иновациите, които гарантират такова в сферата на застраховането са:
  • улеснена комуникация – вече не е задължително да посещавате лично офис на застрахователя или да чакате дълго на телефонната линия за връзка с оператор. Достатъчно е да влезете в приложението или сайта на дружеството и да проверите всичко, което ви интересува. Благодарение на чатбот и изкуствен интелект дори можете да задавате своите въпроси и да получавате отговори веднага;
  • електронни плащания – възможността за плащане онлайн със сигурност улеснява процесите значително. Опции като Apple Pay и Google Pay завинаги променят света на електронната търговия;
  • мобилни приложения – повечето утвърдени застрахователи разполагат с оптимизирани мобилни приложения, които ви дават възможност да следите всичко по застраховките си и дори да сключвате такива изцяло онлайн.
Това са основните фактори, които влияят на иновациите в индустрията и променят завинаги сферата на застраховането в положителна насока.

Добави коментар

Твоят емайл няма да публикува