Добавки към автокаското

Доста хора възприемат застраховка каско като един пакет от услуги, които си осигуряват с вноските. Въпреки това, те могат да поискат от застрахователната си компания добавки към полицата, които да са предназначени специално за тях. Светът става все по-динамичен, затова застраховката каско трябва да бъде максимално ефективна и гъвкава. Вижте кратък списък на най-популярните добавки към застраховката каско.

Добавки

Вероятно е добре да помислите за добавка към каското, която ви застрахова срещу грабеж. Това са случаите, при които с настъпване на застрахователното събитие се увреждат или открадват части от автомобила. Това може да са предмети както от вътрешната част, така и от външната. Например: аудиосистема, огледала, тасове и т.н.

Амортизация

Можете да поговорите със застрахователния си агент или брокер за това какви други добавки може да Ви предложи към застраховката автокаско.

Някои застрахователни компании предлагат клауза, която застрахова срещу амортизация. Това е много популярна добавка. Тя гарантира, че човек може да получи пълната сума за частите на автомобила, които са сменени след инцидент. На територията на България може би тази клауза не е много популярна. Причината е, че тя се предлага само в рамките на три години след закупуване на автомобила. Колкото повече остарява превозното средство, толкова по-висока ще е застрахователната премия.

Бонуси

Освен тази добавка към застраховката каско, Вие можете да проверите дали вашият застраховател предлага бонуси към полицата. Те зависят най-вече от застрахователната компания. Колата ви трябва да бъде маркирана от застрахователната компания. В някои случаи изплащането на пари при настъпило застрахователно събитие може много да се проточи. За да си спестите време и нерви, проверете какъв срок дава за тази операция Вашият застраховател.

Наемане

Компаниите, които се занимават с автокаско и автомобилно застраховане, имат добавка за наемане на автомобил. При настъпване на застрахователното събитие е възможно Вашата кола да не може да се движи безопасно по пътя без да се извърши ремонт. Това е причината застрахователните компании да имат тази добавка към каско полиците. Те се задължават да Ви осигурят автомобил. Срокът зависи от застрахователя. В традиционния случай, той е около три работни дни.

Паркинг

Можете да използвате и друга полезна добавка при настъпване на пътен инцидент или някакво друго застрахователно събитие. Тази допълнителна клауза в полицата Ви ще Ви даде възможност да паркирате повредения си автомобил. Престоят е за сметка на застрахователите, защото Вашата полица за каско го покрива.

Добави коментар

Твоят емайл няма да публикува